Pogoje poslovanja v PDF obliki lahko prenesete TUKAJ.

Podatki o prodajalcu

MatterhornSI

Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p.

Na Čerenu 1, 1215 Medvode - Slovenija

Davčna številka: 83243267

Matična številka: 7141122000

Telefon: 040 755 765, E-mail: info@matterhorn.si

TRR: SI56 2900 0005 2151 616 odprt pri UniCredit Banka Slovenija d.d.

Vpis v Poslovni register Slovenije št.: 0101-81-20160920-001782 v Ljubljani z dnem 20.9.2016

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja veljajo za pogodbe, ki nastanejo med podjetjem Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. in kupcem preko naše spletne trgovine www.matterhorn.si.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji naročila. Za kupca, ki je fizična oseba in pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti, veljajo določila zakona, ki ureja varstvo potrošnikov. V primerih, ko preko spletne trgovine www.matterhorn.si naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko, zanjo veljajo določila zakona, ki ureja varstvo potrošnikov le v primerih, ko je to posebej določeno v navedenem zakonu.


Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine www.matterhorn.si temeljito preberete splošne pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Sklenitev pogodbe

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. in kupcem je v spletni trgovini www.matterhorn.si sklenjena v trenutku, ko podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. in je kupcem na voljo preko »moj račun« in elektronske pošte.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so izražene v EUR in ne vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. DDV ne bo obračunan skladno po prvem odstavku 94. člena ZDDV-1.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in spodaj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupca obvestil in mu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo prodajalec kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnjega obvestila.

Stroški dostave

Cena za neomejeno število artiklov po vsej Sloveniji znaša 4,00€ skupaj s stroški odkupnine in pakiranja. Ob dostavi je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami (v tem primeru stranka plača provizijo za kartično poslovanje). Brezplačna dostava je pri nakupu nad 60 evrov.

Ob dostavi pred prevzemom paketa je stranka dolžna pregledati embalažo, v primeru, da je le ta poškodovana in posledično tudi vsebina paketa se reklamacijo opravi direktno s kurirjem.

Naročeno blago na spletni strani www.matterhorn.si dostavimo v najkrajšem možnem času. Praviloma gredo naročeni artikli na pot v petih delovnih dneh, vendar najkasneje v roku 14 dni od vašega potrjenega naročila.

Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje v največ treh dneh prevzamete na najbližji GLS prevzemni točki (sledite obvestilu kurirja).

Načini plačila


OPOZORILO: Pomembno je da pri nakazilu pripišete vaše ime in priimek, ki ste ga registrirali na naši spletni strani, namen plačila in sklic, ki ste ga prejeli po elektronski pošti, koda namena GDSV.

 

 • gotovinsko plačilo po povzetju (gotovina, plačilna kartica)
 • nakazilo preko plačilnega obrazca UPN na banki ali pošti
 • nakazilo preko spletne banke

Za vsa predhodna nakazila pokličite 040 755 765, da vam posredujemo predračun

 • RAČUNE POŠILJAMO V ELEKTRONSKI OBLIKI (zato vpišite veljaven elektronski naslov)

Postopek naročila

Da bi lahko naročili izdelke iz naše trgovine, jih lahko poljubno dajete v košarico, od koder jih lahko, v primeru, da si premislite, kadarkoli tudi odstranite. Izdelke iščete po kategorijah, ki so navedene zgoraj. Ko se odločite za naročilo, pritisnete na opcijo »naroči« s čimer ste blago naročili. V roku 24-h vam bomo poslali e-mail ali vas poklicali po telefonu (po vaši izbiri) in s tem boste potrdili vaše naročilo.

Torej, postopek naročanja izdelkov:
1. brskanje po trgovini
2. nakup (naročilo) izdelka
3. potrditev naročila

V primeru težav ali morebitnih vprašanj smo Vam na voljo:
e-mail: info@matterhorn.si
Telefon: 040 755 765

Odstop od pogodbe, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov (ZVPot), pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči , da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec naročenega blaga v spletni trgovini www.matterhorn.si,  ima v skladu s prej navedenim zakonom, pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-naslov: info@matterhorn.si ali na tel: 040 755 765, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
O nameravanem vračilu nas pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail info@matterhorn.si ali na tel: 040 755 765
Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. V namen odstopa od pogodbe lahko potrošnik neobvezno uporabi priložen vzorčni ODSTOPNI OBRAZEC. Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži skupaj z originalno nameščenimi etiketami.

Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, v kolikor pa se kupec strinja pa se vplačani znesek naročenega blaga vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14  dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu po predhodnem dogovoru izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Vrnjeno blago pošljete na naš naslov: MatterhornSI, Na Čerenu 1, 1215 Medvode

Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov: info@matterhorn.si ali na tel: 040 755 765.

Zamenjava naročenih artiklov

 • na kopijo prejetega računa označite kateri izdelek želite menjati, napišite kateri izdelek želite za zamenjavo in v kateri velikosti naj bo nov izdelek.
 • blago, etikete in embalaža morajo biti nepoškodovani.

Vrnjeno blago pošljete na naš naslov: MatterhornSI, Na Čerenu 1, 1215 Medvode

Garancije in stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov za vsako kupljeno blago v spletni trgovini www.matterhorn.si, v kolikor ima kupljeno blago stvarno napako.

Napaka je v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, stvarna:
 
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.
 
Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : Odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.
 
Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.
 
Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona, ki ureja varstvo potrošnikov.

Obrazec za uveljavitev stvarne napake se nahaja TUKAJ. Prosimo vas, da izpolnjen obrazec za uveljavljanje stvarne napake na kupljenem blagu posredujete na e-naslov: info@matterhorn.si

Vrnjeno blago pošljite na naslov: MatterhornSI, Na Čerenu 1, 1215 Medvode

Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov: info@matterhorn.si ali na tel: 040 755 765.

Omejitev odgovornosti

Podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. si prizadeva za zagotovitev ažurnosti in pravilnosti podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko rok dobave ali cena spremenita tako hitro, da podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
V primeru tehničnih težav na spletni strani www.matterhorn.si si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Shranjevanje pogodbenega besedila

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine www.matterhorn.si in je potrošnikom na voljo preko »moj račun« in elektronske pošte. Splošne pogoje poslovanja lahko kadar koli preberete na tej spletni strani.

Pritožbe in spori

V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 040 755 765, ali po elektronski pošti na info@matterhorn.si.  Pritožba se odda preko e-naslova info@matterhorn.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Na vse pritožbe se bo podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. odzvalo po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z zakonom, ki ureja izvensodno reševanje potrošniških sporov. Podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino www.matterhorn.si, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno izvensodno reševanje potrošniških sporov. Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Varovanje osebnih podatkov

 • Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala www.matterhorn.si.

 • Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p., Na Čerenu 1, 1215 Medvode

 • Zbrane osebne podatke bo Upravljavec uporabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

 • Podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov www.matterhorn.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini; druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

 • Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.

 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 • Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije.

 • Zbrane podatke podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. obdeluje do preklica privolitve osebe. Pisni preklic lahko pošljete na naslov info@matterhorn.si. Ne glede na preklic, bo podjetje Spletna prodaja, Irena Pečavar s.p. podatke uporabljal za izpolnitev pogodbenih obveznosti.